zondag 26 oktober 2014

A1 geeft punten weg in laatste minuut

25 oktober 2014
Na een onstuimig weekje is het vandaag lekker weer waarbij de weermannen voor Haarlem de verwachting hadden moeten omdraaien. De dag begon prachtig met weinig wind en een lekker zonnetje maar werd gedurende de dag steeds minder. Toen de A1 zich om 2 uur verzamelde was het bewolkt en wat frisser geworden maar nog steeds heerlijk weer om te voetballen. Omdat de A2 licht onderbezet was en Tim werd uitgeleend, Lesley geschorst en Gino geblesseerd werd de broers Lohr gevraagd of zij na hun wedstrijd bij de B1 stand-by wilden blijven voor het geval dat. Gelukkig was Colijn terug van zijn schorsing en kon er toch een goed elftal aantreden tegen het voor ons onbekende WSV '30 uit Wormer dat precies boven Schoten stond op de ranglijst.
De opstelling: Ted (C), Bryan, Thom, Robbert, Sven B (Orcun), Aron (Nikhil), Derk, Nick, Colijn, Darren en Remco (Sven L).
Geel: Bryan, Colijn, Darren en Robbert

Schoten begon geconcentreerd aan de wedstrijd en tikte de bal rustig in de rondte, eerst maar eens zien wat WSV kan, zo zal het idee geweest zijn. De bal ging eindelijk weer eens van voet naar voet en de enkele keer dat de lange bal werd gehanteerd, werd het gevaarlijk voor het doel van WSV. Colijn miste wat wedstrijdritme maar bleek wel sterk aan de bal, Darren was weer onnavolgbaar in zijn loopacties en omdat ook het middenveld behoorlijk aansloot en terugzakte als het nodig was werd Schoten al snel de bovenliggende partij. Dat de 1-0 viel na een prachtige combinatie tussen Nick en Derk was dan ook niet meer dan terecht. Het publiek ging er eens goed voor zitten, eindelijk weer eens het beeld van de A1 zoals dat door de trouwe aanhang verwacht werd. Na een half uurtje spelen zag de scheidsrechter een break anders dan de Schoten assistent met als gevolg dat WSV een doelpunt cadeau kreeg en de stand gelijk getrokken werd. Vlak voor rust, in de 2de minuut van de blessuretijd, zorgde een scrimmage voor het Schotendoel nog voor een onterechte achterstand.

Na de rust werd de wedstrijd rommelig en besloot de scheidsrechter een aantal opvallende beslissingen te nemen. Meer dan een handvol kaarten waarvan een enkele terecht maar de meeste onterecht werden gegeven en een handvol onterecht niet gegeven kaarten waren het resultaat. WSV-spelers vonden het wenselijk veel tijd voor blessurebehandeling te vragen en Schoten werd op deze manier uit de concentratie gehaald. Toch werd na een kwartier de 2-2 gescoord en met een nog steeds iets beter Schoten leken de drie punten in het zicht te komen. Een door de WSV keeper gestopte penalty en een tegendoelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd leidden helaas tot de vierde verliespartij in deze competitie.

Volgende week trekt de A1 naar het hoge noorden als vanaf 14:30u gespeeld wordt tegen Jong Holland A1 op het Sportpark Alkmaarder Hout in Alkmaar.